Сковорідки

Filtering products
Filters
Brand name
Prosperplast (1)
BergHOFF, Бельгія (52)
Series
LEO PHANTOM (5)
LEO GLINTS SPIRIT (6)
DiNA HELIX (8)
LEO STONE+ (5)
LEO BALANCE SAGE (7)
LEO BALANCE Moonmist (6)
LEO BALANCE (2)
LEO SAGE (2)
LEO SLATE (1)
LEO GRAPHITE (7)
LEO STONE (1)
GEM (1)
ESSENTIALS (1)
Цена
грн
грн
Filtr by parameters
Sorting:
By default
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New
New

Для приготування смачних, соковитих та корисних страв, зараз використовується найрізноманітніший посуд. Одним із найзамінніших інструментів для кожної кухні була і залишається сковорода. Вона підходить для швидкого приготування, зручна в застосуванні і служить багато років.

З кожним роком з'являється все більше видів: сотейники, млинниці, фритюрниці, форми для панкейків, WOK тощо, тому вибір відповідного кухонного посуду може виявитися складним завданням. Краще розібратися в цьому допоможе порівняння характеристик, докладніше про які йтиметься далі.

Сковорода – незамінний кухонний інструмент

Такі товари для кухні представлені зараз у великому асортименті, виробники застосовують різні сплави, поєднання матеріалів та надійні захисні покриття, щоб приготування страв було ще більш приємним та легким процесом. А результат порадує будь-яку господиню.

За рахунок технологій, які застосовуються при виробництві, посудина рівномірно нагрівається, а їжа готується швидко та не пригорає. Страви виходять смачними, у них зберігаються корисні речовини. Крім того, антипригарна поверхня спрощує приготування та догляд за посудом, оскільки вона менше забруднюється при готуванні.

Види сковорідок

У продажу є як універсальні моделі, так і посудини, призначені для приготування окремих видів продуктів та страв. Розглянемо деякі з них:

  1. Сковорода гриль. Цей тип кухонного посуду з ребристим дном стає все популярнішим. Можна приготувати ароматні овочі, стейки, нарізаний бекон на кухні з невеликою кількістю масла, і для цього не знадобиться купувати електро- або газ-гриль або готувати на вугільному мангалі просто неба.
  2. Сковорода WOK. Серед характеристик можна згадати високі борти та менший, порівняно з класичною моделлю, діаметр дна. Така форма швидше та рівномірніше прогрівається, тому продукти не втрачають зайву вологу при приготуванні. При цьому WOK – досить універсальний варіант і підходить для овочів, пасти, страв з рису.
  3. Сковорода для млинців. Це посуд з потовщеним дном та низькими бортиками, його форма буває порційною, тобто поділеною на сектори. Така млинниця ідеально підходить для швидкого запікання та перевертання оладок.
  4. Сотейник. У цій моделі з високими прямими стінками поєднано характеристики сковороди та каструлі.
  5. З кришкою. Сковороди чудово підходять для того, щоб тушкувати, варити, пасерувати продукти, готувати соуси.

Як вибрати сковорідку: поради

У магазині Actual Home до кожної позиції є опис, щоб можна було звірити характеристики та купити сковорідку для приготування конкретних страв. Також можна звірити, наскільки та чи інша модель сумісна з різними типами плит (індукція, газові конфорки, склокераміка та ін.). Далі будуть перелічені інші критерії вибору.

Матеріал

Розглянемо основні типи матеріалів, які застосовуються під час виробництва:

  1. Чавун. Чавунний посуд теплопровідний і може довго зберігати нагрівання. За рахунок цих властивостей вона ідеально підходить для приготування: продукти поступово просмажуються і залишаються гарячими. При цьому чавун потребує правильного догляду, щоб метал не іржавів і довше зберігався.
  2. Нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь довговічна, не піддається корозії, легко очищається. Але якщо в основі немає металевого прошарку з міді або алюмінію, сковорідка повільніше прогрівається.
  3. Алюміній. Одна з властивостей алюмінієвого посуду – хороша теплопровідність. Але метал може вступати в реакцію з кислотами та лугом, що містяться в продуктах. Це може впливати на смак їжі.
  4. Кераміка. По керамічній поверхні швидко рівномірно розподіляється тепло та ідеально підходить для приготування їжі на слабкому вогні. При цьому є суттєва вада – матеріал може бути чутливим до різких перепадів температури.

Щоб зробити вибір та купити сковороду, важливо врахувати всі ці особливості. Серед професійних сковорідок найкращими визнані моделі з міді, нержавіючої сталі, чавуну, алюмінію.

Розміри та форма

Ці параметри вибирають в залежності від типу продуктів, що готуються, кількості осіб. Наприклад, для сім'ї з кількох людей знадобиться сковорідка більшого розміру, а для невеликих порцій підійде менша модель. Якщо вибирати за формою, то важливо врахувати, що для гасіння призначені глибокі посудини, а для смаження – плоскі.

Тип покриття

Для сковорідок передбачені різні типи антипригарного напилення, за рахунок якого їжа не прилипає до поверхні, а сам посуд легше відмивається. Покриття важливо обережно чистити, щоб не з'являлися подряпини. До складу керамічного напилення не входять токсичні речовини, а емальоване оберігає метал від корозії та спрощує чищення.

Які бренди займають топові позиції рейтингів

Перелічимо найвідоміші марки магазину, які стали найпопулярнішими та отримали високі експертні оцінки:

  • BergHOFF;
  • Kitchen Craft.

Вартість таких моделей залежить від бренду, якості матеріалів та деталей, типу напилення, розмірів. Для професійного посуду передбачено рівне багатошарове дно, зроблене з різних видів металу та сплавів, але більшість кухарів користуються сковорідками з нержавіючої сталі, оскільки вони міцні та розраховані на довгу службу.

Сковороди з антипригарним покриттям у каталозі Actual Home

Інтернет магазин Actual Home поповнює свій асортимент посудом першокласної якості: тут можна замовити сковороди, млинниці, форми для панкейків, омлетниці європейських марок із доставкою по Україні. В онлайн-каталозі є опис всіх позицій – характеристики та інші особливості, які дадуть уявлення про надійність та довговічність матеріалів, зручність у застосуванні.

Для всієї продукції передбачені сертифікати якості та гарантії. У своїй роботі магазин дотримується eco-friendly підходу, вибирає товари для дому, виготовлені за європейськими стандартами із застосуванням безпечних матеріалів.