Для приготування смачних, соковитих та корисних страв, зараз використовується найрізноманітніший посуд. Одним із найзамінніших інструментів для кожної кухні була і залишається сковорода. Вона підходить для швидкого приготування, зручна в застосуванні і служить багато років.
З кожним роком з'являється все більше видів: сотейники, млинниці, фритюрниці, форми для панкейків, WOK тощо, тому вибір відповідного кухонного посуду може виявитися складним завданням. Краще розібратися в цьому допоможе порівняння характеристик, докладніше про які йтиметься далі.
Сковорода – незамінний кухонний інструмент
Такі товари для кухні представлені зараз у великому асортименті, виробники застосовують різні сплави, поєднання матеріалів та надійні захисні покриття, щоб приготування страв було ще більш приємним та легким процесом. А результат порадує будь-яку господиню.
За рахунок технологій, які застосовуються при виробництві, посудина рівномірно нагрівається, а їжа готується швидко та не пригорає. Страви виходять смачними, у них зберігаються корисні речовини. Крім того, антипригарна поверхня спрощує приготування та догляд за посудом, оскільки вона менше забруднюється при готуванні.
Види сковорідок
У продажу є як універсальні моделі, так і посудини, призначені для приготування окремих видів продуктів та страв. Розглянемо деякі з них:
- Сковорода гриль. Цей тип кухонного посуду з ребристим дном стає все популярнішим. Можна приготувати ароматні овочі, стейки, нарізаний бекон на кухні з невеликою кількістю масла, і для цього не знадобиться купувати електро- або газ-гриль або готувати на вугільному мангалі просто неба.
- Сковорода WOK. Серед характеристик можна згадати високі борти та менший, порівняно з класичною моделлю, діаметр дна. Така форма швидше та рівномірніше прогрівається, тому продукти не втрачають зайву вологу при приготуванні. При цьому WOK – досить універсальний варіант і підходить для овочів, пасти, страв з рису.
- Сковорода для млинців. Це посуд з потовщеним дном та низькими бортиками, його форма буває порційною, тобто поділеною на сектори. Така млинниця ідеально підходить для швидкого запікання та перевертання оладок.
- Сотейник. У цій моделі з високими прямими стінками поєднано характеристики сковороди та каструлі.
- З кришкою. Сковороди чудово підходять для того, щоб тушкувати, варити, пасерувати продукти, готувати соуси.
Як вибрати сковорідку: поради
У магазині Actual Home до кожної позиції є опис, щоб можна було звірити характеристики та купити сковорідку для приготування конкретних страв. Також можна звірити, наскільки та чи інша модель сумісна з різними типами плит (індукція, газові конфорки, склокераміка та ін.). Далі будуть перелічені інші критерії вибору.
Матеріал
Розглянемо основні типи матеріалів, які застосовуються під час виробництва:
- Чавун. Чавунний посуд теплопровідний і може довго зберігати нагрівання. За рахунок цих властивостей вона ідеально підходить для приготування: продукти поступово просмажуються і залишаються гарячими. При цьому чавун потребує правильного догляду, щоб метал не іржавів і довше зберігався.
- Нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь довговічна, не піддається корозії, легко очищається. Але якщо в основі немає металевого прошарку з міді або алюмінію, сковорідка повільніше прогрівається.
- Алюміній. Одна з властивостей алюмінієвого посуду – хороша теплопровідність. Але метал може вступати в реакцію з кислотами та лугом, що містяться в продуктах. Це може впливати на смак їжі.
- Кераміка. По керамічній поверхні швидко рівномірно розподіляється тепло та ідеально підходить для приготування їжі на слабкому вогні. При цьому є суттєва вада – матеріал може бути чутливим до різких перепадів температури.
Щоб зробити вибір та купити сковороду, важливо врахувати всі ці особливості. Серед професійних сковорідок найкращими визнані моделі з міді, нержавіючої сталі, чавуну, алюмінію.
Розміри та форма
Ці параметри вибирають в залежності від типу продуктів, що готуються, кількості осіб. Наприклад, для сім'ї з кількох людей знадобиться сковорідка більшого розміру, а для невеликих порцій підійде менша модель. Якщо вибирати за формою, то важливо врахувати, що для гасіння призначені глибокі посудини, а для смаження – плоскі.
Тип покриття
Для сковорідок передбачені різні типи антипригарного напилення, за рахунок якого їжа не прилипає до поверхні, а сам посуд легше відмивається. Покриття важливо обережно чистити, щоб не з'являлися подряпини. До складу керамічного напилення не входять токсичні речовини, а емальоване оберігає метал від корозії та спрощує чищення.
Які бренди займають топові позиції рейтингів
Перелічимо найвідоміші марки магазину, які стали найпопулярнішими та отримали високі експертні оцінки:
- BergHOFF;
- Kitchen Craft.
Вартість таких моделей залежить від бренду, якості матеріалів та деталей, типу напилення, розмірів. Для професійного посуду передбачено рівне багатошарове дно, зроблене з різних видів металу та сплавів, але більшість кухарів користуються сковорідками з нержавіючої сталі, оскільки вони міцні та розраховані на довгу службу.
Сковороди з антипригарним покриттям у каталозі Actual Home
Інтернет магазин Actual Home поповнює свій асортимент посудом першокласної якості: тут можна замовити сковороди, млинниці, форми для панкейків, омлетниці європейських марок із доставкою по Україні. В онлайн-каталозі є опис всіх позицій – характеристики та інші особливості, які дадуть уявлення про надійність та довговічність матеріалів, зручність у застосуванні.
Для всієї продукції передбачені сертифікати якості та гарантії. У своїй роботі магазин дотримується eco-friendly підходу, вибирає товари для дому, виготовлені за європейськими стандартами із застосуванням безпечних матеріалів.